Έχουμε τον απόλυτο έλεγχο της παραγωγής εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου. Αφού οι ελιές φτάσουν στο λιοτρίβι η διαδικασία είναι απλή: αφαιρούνται τα φύλλα από τις ελιές με ένα φυσητήρα, οι ελιές πλένονται και στη συνέχεια θρυμματίζονται για να σχηματιστεί μια πάστα. Η έκθλιψη είναι ψυχρή. Το άρωμα είναι εκπληκτικό!

Στη συνέχεια, το λάδι διαχωρίζεται από την πάστα. Το φρέσκο λάδι έχει μια θολή εμφάνιση λόγω των λεπτών σωματιδίων ελιάς που αιωρούνται. Φιλτράρεται και αποθηκεύεται σε αεροστεγείς δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα ώστε το ελαιόλαδο να διατηρήσει τα άριστα χημικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.

Ο πυρήνας ή τα «απόβλητα» επιστρέφουν στο κτήμα για τη βελτίωση του εδάφους.

Προγραμματίστε μια επίσκεψη στο ελαιοτριβείο μας και μια συμμετοχή σε γευσιγνωσία ελαιολάδου. Θα πάρετε χρήσιμες και πρακτικές πληροφορίες και θα έχετε μια ενδιαφέρουσα εμπειρία. Μια δραστηριότητα για όλη την οικογένεια.

Δείτε τις Δραστηριότητες - συμμετέχετε σε βιωματικές εμπειρίες